Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Hypotheek nog passeren in 2011

zaterdag, 19 november 2011

Ook dit jaar willen we u weer verzoeken goed te letten op de beperkingen met nog passeren in 2011 en het (te) laat aanleveren van bepaalde documenten benodigd voor het hypotheekdossier.

Nieuwe hypotheekaanvragen met een geplande passeerdatum in 2011 kunnen nog worden ingediend tot en met donderdag 8 december 2011. Wilt u de passeerdatum altijd duidelijk vermelden of doorgeven?

Aktepasseringen

Voor nieuwe en al ingediende aanvragen vragen wij u vriendelijk de getekende hypotheekofferte - inclusief alle bijhorende stukken - zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk donderdag 15 december 2011 aan ons te retourneren. Ook hier verzoeken wij u om de passeerdatum expliciet aan te geven.

Wij hebben vanzelfsprekend geen zicht op de agenda van notarissen, maar bij aanlevering van de complete dossiers per uiterlijk 14 december 2011, zullen wij er alles aan doen om de hypotheekbescheiden op tijd bij de notaris in te leveren.

NHG hypotheek aanvragen

Enkele NHG-woonquotes dalen in 2012. Dat betekent dat sommige huizenkopers of oversluiters minder kunnen lenen in 2012. Wij raden u dan ook aan als u nog een offerte in 2011 nodig mocht hebben, deze NHG aanvraag voor 27 december 2011 aan te leveren.

gerelateerde berichten NHG:

Zelf hypotheek samenstellen
Execution only hypotheek
Wijzigingen NHG normen per 2012
Geen versoepeling hypotheekregels
Samenvatting nieuwe gedragscode 2011

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.