Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Nationale Nederlanden hypotheek en overdrachtsbelasting

woensdag, 6 juli 2011

Het kabinet heeft besloten dat de overdrachtsbelasting tijdelijk wordt verlaagd van 6% naar 2%. Deze maatregel geldt vanaf 15 juni 2011 voor een periode van één jaar en heeft de volgende consequenties:

Voor nieuwe hypotheekaanvragen bij Nationale Nederlanden
Per 5 juli 2011 hebben zij de rekensoftware aangepast, zodat standaard 2% overdrachtsbelasting in de financieringsopzet wordt opgenomen.

Voor lopende hypotheekaanvragen bij Nationale Nederlanden
Verzoek voor bestaande aanvragen die nog niet bij NN zijn ingediend, het bedrag van de overdrachtsbelasting te controleren en indien van toepassing, dit bedrag aan te passen

Voor aanvragen die reeds bij NN in behandeling zijn, heeft dit mogelijk gevolgen; wellicht is een lager hypotheekbedrag nodig of is een kleiner deel van de financiering aftrekbaar in box 1. NN verzoekt eventuele wijzigingen in de hypotheekofferte voor het passeren van de akte aan ons door te geven.

Voor reeds gepasseerde hypotheekaktes
Voor klanten die een bestaande woning hebben gekocht en waarbij de akte op of na 15 juni 2011 is gepasseerd, geldt dat zij een deel van de overdrachtsbelasting terug ontvangen. Deze klanten zal Nationale Nederlanden binnenkort schriftelijk informeren over de mogelijke gevolgen van de verlaging van de overdrachtsbelasting. De klant heeft de mogelijkheid om de terugbetaalde overdrachtsbelasting af te lossen op de hypotheek, maar dit is geen verplichting.

hypotheekaanvragen bij Nationale Nederlanden Nationale Hypotheek Garantie
Bovenstaande geldt ook voor aanvragen en sluitingen met NHG.

gerelateerde berichten:

Vertraging hypotheekdossiers
Delta Lloyd en verlaging overdrachtsbelasting
Florius en overdrachtsbelasting
NHG en verlaging overdrachtsbelasting

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.