Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Vertraging hypotheekdossiers door overdrachtsbelasting

dinsdag, 5 juli 2011

Zoals reeds in onze nieuwsbrief en nieuwsberichten vermeld, beraden de geldverstrekkers zich op de consequenties van de stimuleringsmaatregel verlaging overdrachtsbelasting van 6% naar 2%.

FACN zal u hierin zoveel mogelijk proberen te informeren d.m.v. het geven van updates met hierin de maatregelen genoemd die de verschillende banken en geldverstrekkers zullen (moeten) nemen.

Hypotheekdossiers zullen hierdoor ongetwijfeld vertraging oplopen in afhandeling. Houdt u hier rekening mee en informeer verkoper en notaris zo spoedig mogelijk.

Hypotheekdossiers met NHG

De verwachting is dat NHG één dezer dagen met meer informatie zal komen.

De gewijzigde financieringen kunnen leiden tot andere stukken die opnieuw moeten worden aangeleverd. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een gewijzigde offerte welke door de klanten opnieuw dient te worden ondertekend. Vanzelfsprekend vragen wij uw begrip voor de overlast welke hieruit voortvloeit en verzoeken u hierbij rekening te houden met eventuele naderende passeerdata.

In de loop van deze week zal er steeds meer duidelijk worden.

Maatregelen hypotheekdossiers Delta Lloyd

Alle lopende dossiers die nog niet finaal akkoord zijn :
Om deze hypotheken af te kunnen ronden dient in het dossier (de communicatie) te worden vastgelegd hoe de lening moet worden aangepast. Dit moet schriftelijk te geschieden en daarvoor ontvangen wij in eerste instantie graag een nieuwe financieringsopzet. U en uw klant dienen aan te geven hoe de aanpassing moet plaatsvinden (bijvoorbeeld verlagen leensom of een deel consumptief toetsen etc.).

Alle dossiers die al finaal akkoord zijn:
Voor deze zaken is er nog geen duidelijkheid. Hierover verwachten wij later deze week meer te kunnen communiceren.

gerelateerde berichten:

Verlaging overdrachtsbelasting en NHG hypotheek
Tijdelijke verlaging overdrachtsbelasting

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.