Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

NHG Woonlastenfaciliteit (WLF) per 1 juli 2009

woensdag, 24 juni 2009

Heeft u een hypotheek met NHG en bent u als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van uw partner in de betalingsproblemen geraakt, waardoor u tijdelijk niet meer in staat bent uw woonlasten te betalen, dan kunt u in aanmerking komen voor de NHG Woonlastenfaciliteit.

Neemt u dan contact op met uw geldverstrekker. Deze zal middels een rekenmodel toetsen wat u met uw actuele inkomen maximaal kunt betalen. Het gedeelte van de hypotheeklast dat u nog wel kunt betalen, dient u ook daadwerkelijk te betalen.

Het gedeelte van de woonlasten dat u nu niet meer kunt betalen, mag u laten oplopen tot maximaal 9% van de lening met NHG. Dit bedrag dient u in de toekomst uiteraard weer terug te betalen aan uw geldgever, waarmee u een terugbetalingsregeling afspreekt.

De WLF is dus geen ‘hypotheekvakantie’ maar geeft u de mogelijkheid een moeilijke periode te overbruggen zonder dat u uw woning moet verkopen.

Het bedrag dat u maximaal als betalingsachterstand kunt bijschrijven is 9% van de hypotheekschuld. Bent u weer in staat uw maandlasten volledig te voldoen, dan dient u in overleg met uw geldgever de ontstane achterstand af te betalen.

Hoe komt u in aanmerking voor de WLF?
U kunt vanaf 1 juli 2009 gebruik maken van de WLF. Hiervoor dient u contact op te nemen met uw geldverstrekker omdat die bepaalt of u, en onder welke voorwaarden u gebruik kunt maken van deze overbruggingsmogelijkheid. Dit kunnen wij uiteraard voor u begeleiden.

TIP: Lees ook Oversluiten NHG zinvol?

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.