Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Medewerkers Reaal werken over voor goede doel Metakids

woensdag, 23 februari 2011

Maar liefst 380 medewerkers van REAAL geven op zaterdag 26 februari hun vrije tijd aan stichting Metakids. Zij werken in totaal 24 uur en doneren het overwerk aan de stichting Metakids. Deze stichting komt op voor de belangen van kinderen met een stofwisselingsziekte. Het gedoneerde bedrag wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek en aanschaf van apparatuur.

Hoe werk het?
Op zaterdag 26 februari start om 7 uur in de ochtend de 24 uurs actie. Er wordt 24 uur lang gewerkt in 4 shifts van ieder 6 uur. Het overwerksalaris van alle 380 medewerkers wordt vervolgens gedoneerd aan Metakids.

Zelf bijdragen?
U kunt uiteraard zelf ook een donatie storten voor Metakids, 63.50.07.371 t.n.v. SRLEV NV o.v.v. GEEF in 24 uur.

Voorzitter Debby Petter (Metakids) over deze actie
"Graag wil ik de medewerkers van REAAL bedanken voor de fantastische actie die zij gaan voeren voor Metakids. Geweldig om op deze manier betrokkenheid van medewerkers met elkaar, hun organisatie en de maatschappij te verbinden. Een bijzonder originele actie ook, die vast een inspiratie voor velen, zowel binnen als buiten REAAL, zal zijn.

Een initiatief als dit levert een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van stofwisselingsziekten. En met de financiële steun kan Metakids onderzoeksprojecten mogelijk blijven maken die de oplossing voor kinderen met stofwisselingsziekten dichterbij brengt.

Tot nu toe realiseerde Metakids een aantal belangrijke projecten, waaronder de verbetering van de diagnosemethode -zodat er minder bloed geprikt hoeft te worden bij kinderen- en de ontwikkeling van een nieuw medicijn dat ernstige dementie bij jonge kinderen stopt. Maar het probleem van de stofwisselingsziekten is groot. Veel te veel kinderen worden met zo'n levensbedreigende ziekte geboren. Dus onderzoek blijft nodig. Mede dankzij de inzet en het enthousiasme van mensen zoals jullie kunnen wij doorgaan met ons uiteindelijke doel: alle stofwisselingsziekten de wereld uit."

Stichting MetakidsMetakids is een organisatie die zich inzet om onderzoek en aanschaf van apparatuur mogelijk te maken voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Van kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt 66% voordat ze 18 jaar oud zijn. Meer informatie over dit goede doel vindt u op hun website www.metakids.nl


« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.