Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

PROVISIEVERBOD: VERBOND TEGEN BEVOORSCHOTTING

woensdag, 16 februari 2011

Het Verbond van Verzekeraars is tegen bevoorschotting door verzekeringsmaatschappijen van het intermediair na het van kracht worden van het provisieverbod bij complexe en impactvolle producten.

Op de eerste dag van het 20ste IIR Hypotheken Event verklaarde Verbondsdirecteur Leo de Boer: "Geen bevoorschotting, want dan halen we toch weer allerlei prikkels binnen die we niet willen."

De Boer voorspelde dat verzekeraars die tóch hun ict inrichten op bevoorschotting van een koude kermis thuis zullen komen, omdat de samenleving het uiteindelijk niet zal tolereren.

"Die investeringen kun je binnen een paar versneld afschrijven."

Bevoorschotting wordt door sommigen geopperd, onder meer omdat de adviseur zijn klant dan kan aanbieden verrichtingen- of uurtarief gespreid te betalen. Dit om de toegankelijkheid tot financieel advies te waarborgen ook voor minder daadkrachtige consumenten.

Volgens De Boer kan in die gevallen waarin gespreide betaling gewenst is de adviseur gebruik maken van factoringdiensten. En dat de adviseur een debiteurenrisico loopt, dat hoort volgens De Boer bij de nieuwe financiële wereld met zijn nieuwe verdienvormen. (bron: VVP)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.