Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Aegon verlaagt hypotheekrente bestaande klanten

maandag, 6 december 2010

Blijkt na modelmatig taxeren dat de waarde van het huis van uw klant minimaal 10% is gestegen? Dan verlaagt AEGON bij deze klanten automatisch de rente van hun hypotheek. De eventuele renteopslag kan dan komen te vervallen. De kosten die aan deze taxatie zijn verbonden nemen wij voor onze rekening.

Informeren van klanten
AEGON heeft bij alle klanten in zijn hypotheekportefeuille onderzoek gedaan op wie dit van toepassing is. Deze klanten ontvangen hier in december bericht van.

Als een klant geen bericht krijgt van AEGON over een mogelijke renteverlaging kan hij ook zelf actie ondernemen. Via een actuele WOZ- beschikking kunt u snel voor uw klant bekijken of de waarde van zijn huis gestegen is. En dat de hypotheek in een andere renteklasse thuishoort. AEGON gebruikt de volgende formule: de executiewaarde van een huis bepalen wij door 90% van de WOZ- waarde te nemen.

Er zijn situaties, zoals bij een spaarhypotheek, waarin het verlagen van de rente niet altijd voordelig is voor de klant. Ook zijn er huizen die niet modelmatig getaxeerd kunnen worden.

De renteverlaging geldt niet voor klanten met een hypotheek met NHG of met een rentetarief zonder renteopslag. Zij profiteren namelijk al van de laagst mogelijke rente.

Wist u dat u elke Aegon hypotheek via ons zonder provisie en zonder 1% afsluitkosten kunt afsluiten?

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.