Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Volksbank NV: BLG Wonen blijft BLG Wonen

woensdag, 28 september 2016

BLG Wonen maakt – samen met SNS, ASN Bank, RegioBank en ZwitserlevenBank - onderdeel uit van SNS Bank N.V. Graag laten we u weten dat SNS Bank N.V. vanaf 1 januari 2017 verder gaat onder de naam de Volksbank N.V., een naam die past bij de ambitie om een maatschappelijke bank te zijn. U leest hierover meer op onze website.

BLG Wonen blijft BLG Wonen
U kunt zoals altijd blijven rekenen op de service die u van BLG gewend bent. BLG blijft zich als BLG Wonen profileren op de markt.

Naar één bankvergunning
De toegenomen wet- en regelgeving vraagt BLG om kostenefficiënter te werken en daarmee haar dienstverlening naar klanten betaalbaar te houden. Daarom gaan vanaf 1 januari 2017 ook ASN Bank en RegioBank gebruik maken van de bankvergunning van de Volksbank N.V. Dat betekent dat straks alle merken onder één bankvergunning gaan werken. Dat heeft gevolgen voor de dekking vanuit het Depositogarantiestelsel.

Brief aan BLG klanten
Alle klanten ontvangen de komende twee weken het bericht over de naams- en structuurwijziging.

Wat merkt de klant er van?
De meeste klanten merken niets van deze wijzigingen. Voor een kleine groep klanten hebben de veranderingen wel gevolgen. Het gaat om klanten die vanaf 1 januari 2017 als gevolg van de structuurwijziging meer dan € 100.000 per persoon op rekeningen van BLG Wonen, ASN Bank, RegioBank, SNS of ZwitserlevenBank samen hebben staan. Het Depositogarantiestelsel beschermt het geld tot € 100.000 per persoon per bankvergunning. Omdat straks alle merken onder één bankvergunning werken, is het geld dat deze groep klanten bij de merken van de Volksbank N.V. samen heeft tot € 100.000 per persoon beschermd.

Wat kunt u doen?
Natuurlijk willen BLG dat haar klanten zo weinig mogelijk last hebben van deze veranderingen. Daarom biedt BLG hen de volgende oplossing:
• Alle klanten mogen tot het eind van 2016 eerder en zonder kosten spaardeposito’s opnemen. U kunt hiervoor een speciaal formuliergebruiken. Het formulier voor de zakelijke klant vindt u hier hier.
• Klanten die als gevolg van de structuurwijziging bij meerdere merken in totaal meer dan € 100.000 hebben staan, kunnen onder voorwaarden tot eind 2016 gebruik maken van een overgangsregeling. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met BLG Klantenservice. Meer informatie


« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.