Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Echtscheidingseizoen weer begonnen

dinsdag, 3 september 2013

Het jaarlijkse scheidingsseizoen is weer begonnen. Helaas is het elk jaar weer hetzelfde liedje: de zomervakantie zet het samenzijn van stellen op scherp en daarna is jaarlijks een golf aan echtscheidingsverzoeken zichtbaar.

De meeste mensen weten weliswaar al vaak vóór de vakantie dat het niet lekker gaat in de relatie, maar negeren dat gevoel en vluchten in werk en andere dingen. Om maar niet 24 uur per dag op elkaars lip te hoeven zitten.

Tijdens de vakantie is die mogelijkheid er meestal niet in een caravan of op een vakantiepark. Hierdoor worden de knelpunten vaak onoverbrugbaar blootgelegd. Wat leidt tot hoge aantallen scheidingsverzoeken na de zomervakantie.

Dat het aantal echtscheidingsverzoeken na de zomervakantie stijgt, is dus gebruikelijk.

Maar in 2013 worden nu al aanzienlijk meer scheidingsverzoeken ingediend dan in voorgaande jaren.

Het mag vreemd klinken, maar het zou wel eens met consumenten vertrouwen te maken kunnen hebben.

Economisch herstel

Scheiden is net zoals trouwen een kostbare aangelegenheid. Hierdoor werd na 2008, het begin van de crisis, een daling in het aantal echtscheidingen zichtbaar. Mannen beleven (letterlijk) op zolderkamers zitten, huizen konden niet of alleen met een grote schuld verkocht worden, inkomens en dus ook alimentatie was onzeker.

Al deze onzekerheid omtrent de eigen woning, inkomen en alimentatie was voor veel echtparen en geregistreerd partners een reden om hun scheiding uit te stellen.

Echtscheidingsadvies via Geld&Scheiden

De toegevoegde waarde van mijn advies en begeleiding bij echtscheiding, is dat ik als Register Financieel Echtscheidingsadviseur en Erkend Hypothecair Planner altijd beschik over actuele deskundigheid en professionaliteit, kennis en ervaring.

Alle benodigde kennis is bij Geld en Scheiden aanwezig in één adviseur. Hierdoor krijgt u altijd dezelfde heldere uitleg, begrijpelijk én juist advies.

Vanuit financiële en juridische deskundigheid zoek ik samen met jullie naar oplossingen voor de financiële ontvlechting van het huwelijk of samenwoning. Neem gerust contact op, ik help graag verder!

Het kantoor van Geld en Scheiden is gevestigd in Ermelo.
Bel mij (Remko Grijm) gerust op 06 - 51 05 99 49 of stuur uw bericht.


Volg mij via Facebook
Volg mij via Twitter

Geld en Scheiden legt de financiële puzzel bij scheiden. Voor nu én later!

regio: driehoek Amersfoort, Zwolle, Apeldoorn. Dus ook Harderwijk, Ermelo, Putten, Vaassen, Epe, Nunspeet etc.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.