Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Nieuwe NHG normen juli 2013

woensdag, 5 juni 2013

Offertes moeten vanaf 01-07-2013 aan de gewijzigde NHG Voorwaarden en Normen 2013-3 voldoen.

Wijzigingen NHG normen juli 2013:

De kostengrens voor woningen is verlaagd tot €290.000.

Bij een bestaande eigenwoningschuld kan de lening tussentijds aflossingsvrij gemaakt worden. Het aflossingsvrije gedeelte mag hierbij maximaal 50% van de oorspronkelijke marktwaarde van de woning bedragen.

De toevoeging dat een opschortende voorwaarde niet van toepassing is bij nieuwbouwwoningen als er sprake is van een Keurmerk, insolventieverzekering of afbouwgarantie van een woningcorporatie is vervallen. De opschortende voorwaarde is van toepassing zolang de woning feitelijk niet bewoonbaar is.

Meer voorzieningen worden aangemerkt als energiebesparend – en zijn dus mee te financieren in NHG-leningen –, zoals leidingisolatie, energiezuinige kozijnen, deuren en te stellen constructieonderdelen, warmteterugwinning, energiezuinige ventilatie incl. hoog rendement ventilatoren.

Validatie-instituten moeten een certificering én een ‘aangeslotenen overeenkomst’ hebben met de Stichting Taxaties en Validaties (STenV). Alleen taxatierapporten van een validatie-instituut dat is geregistreerd op de site www.stenv.nl mogen worden geaccepteerd.

Zie hier de NHG Voorwaarden en Normen 2013-3.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.