Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Niet deskundig scheidingadvies kan grote financiële problemen geven

vrijdag, 10 mei 2013

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel echtscheidingsadviseur is dan meer dan welkom.

Een niet deskundig advies kan nog jaren financiële problemen opleveren.

Denk aan problemen bij de verdeling van de gezamenlijke woning. Of aan een onverwachte belastingaanslag na de scheiding.

Ook de zorg voor kinderen komt vaak in het gedrang door onjuist financieel advies.


Het aantal financieel echtscheidingsadviseurs is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het kwaliteitsniveau van het advies loopt echter behoorlijk uiteen. Voor de consument is het moeilijk vooraf de kwaliteit van hun adviseur te beoordelen.

Maar welke financieel echtscheidingsadviseur moet u dan kiezen?

Door te kiezen voor een adviseur die het examen Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) heeft behaald, weet u zeker dat uw adviseur deskundig en gediplomeerd is. Hij of zij kan u gedegen advies geven rond uw scheiding. Daarnaast worden uw belangen gewaarborgd door een gedragscode en onafhankelijke geschillenregeling.

De RFEA adviseurs moeten voldoen aan strenge eisen, onder ander op het gebied van deskundigheid. Door de titel RFEA is direct duidelijk welke adviseur deskundig en gediplomeerd is.

Bij FACN is Remko Grijm RFEA, Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Hij kan u met alle zaken omtrent de scheiding, verdeling, ouderschapsplan en alimentatie helpen. Maak gerust een afspraak .

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.