Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Echtscheiden en de eigen woning. Advies?

woensdag, 24 april 2013

De meeste mensen gaan er na een scheiding financieel (fors) op achteruit en sommigen houden er zelfs schulden aan over.

Weet u wat u te wachten staat bij een (echt)scheiding? Wat de effecten van de scheiding zijn op uw hypotheek, pensioen en onderneming?

Weet u hoe u zich financieel beter kunt voorbereiden op een echtscheiding? De financieel echtscheidingsadviseur helpt u daarbij!

Inmiddels eindigt helaas 1 op 3 huwelijken in een echtscheiding. Oorzaak en ook vaak het gevolg van spanningen over geld is een echtscheiding. Zaken (op voorhand) goed regelen met elkaar is dan ook geen overbodige luxe en heeft niets met onromantisch te maken. Het kan juist veel helderheid en rust geven voor alle partijen.

Onderstaand treft u enkele situaties die beide partners in de gaten moeten houden bij een echtscheiding

Financieel echtscheidingsadvies eigen woning?

Het verkopen van de gezamenlijke echtelijke woning is de laatste jaren erg lastig. Woningen staan soms jaren te koop voordat het huis (al of niet zonder restschuld) verkocht wordt. Gaat u of uw partner lopende de scheidingsprocedure ergens anders wonen, dan kunt u nog 24 maanden samen nog hypotheekrenteaftrek ontvangen. Daarna vervalt deze mogelijkheid voor de vertrokken partner.

Financieel echtscheidingsadvies en de fiscus
Financieel echtscheidingsadvies alimentatieverzekering
Financieel echtscheidingsadvies en uitkoop partner
Financieel echtscheidingsadvies en belastingaangifte
Financieel echtscheidingsadvies en partnerpensioen
Financieel echtscheidingsadvies en de onderneming

Al deze zaken voegt de financieel echtscheidingsadviseur of hypothecair planner als puzzelstukjes samen en worden stap voor stap vertaald in een scheidingsplan met als laatste hoofdstuk: het netto besteedbaar inkomen na scheiding!

Zo krijgt u het beste inzicht in de financiële situatie na scheiding, want een scheiding is ook een nieuwe start en dan is het fijn te weten waar je financieel aan toe bent.

Met deze zaken kan de financieel echtscheidingsadviseur u helpen in een situatie van echtscheiding. Als professional beschikt de financieel echtscheidingsadviseur over alle benodigde kennis om bij de echtscheiding optimaal te adviseren en begeleiden over bovengenoemde zaken.

Contact over financieel echtscheidingsadvies? Gebruik het contactformulier

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.