Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Bericht WU Bank over omzetting aflosvrije hypotheek

vrijdag, 12 april 2013

Vanaf 1 april 2013 is het niet meer mogelijk om een (aflossingsvrije) hypotheek om te zetten naar een bankspaarhypotheek. Om de grote toestroom van omzettingsaanvragen te kunnen verwerken hanteerden wij 15 februari 2013 als uiterlijke datum waarop de aanvraag door ons moest zijn ontvangen.

Nieuwe ontwikkeling

Op 9 april 2013 is in de Tweede Kamer de motie Knops aangenomen. Doel van de motie is om de mensen, die voor 1 april bij een bank, verzekeraar of tussenpersoon een omzettingsverzoek hebben gedaan naar een (bank)spaarhypotheek, alsnog ruimte te bieden voor behandeling. Het betreft verzoeken van mensen, die door grote drukte bij intermediairs en geldverstrekkers niet in behandeling zijn genomen.

Aanvragen van voor 1 april

Het aannemen van deze motie interpreteren wij als WestlandUtrecht Bank als volgt:
Wij gaan de aanvragen die wij na 15 februari ontvingen en daarom hebben afgewezen, alsnog in behandeling nemen, binnen de gestelde randvoorwaarden. Door de grote werkvoorraden, die wij nog moeten verwerken, kan dit nog wel enige weken duren.

Aanvragen van voor 1 april 2013, die onze klanten bij ons intermediair hebben gedaan, maar nog niet in bezit zijn van WestlandUtrecht Bank, kunnen - mits er schriftelijke bewijsstukken zijn dat zij vóór 1 april jl. zijn ontvangen en/of afgewezen – vergezeld van die bewijsstukken alsnog per ommegaande bij ons worden ingediend.

Motie Knops

De letterlijke tekst van de motie Knops, die op 9 april 2013 ongewijzigd door de Tweede Kamer is aangenomen, luidt:
“…. voor mensen van wie een bankinstelling, verzekeraar dan wel tussenpersoon voor 1 april een schriftelijke aanvraag heeft ontvangen, dan wel voor mensen die voor 1 april beschikken over een ontvangstbevestiging dan wel een schriftelijke afwijzing van een mondelinge aanvraag bij een bankinstelling, verzekeraar dan wel tussenpersoon, mogelijk te maken dat alsnog genoemde aanvragen in behandeling kunnen worden genomen en die te laten vallen onder het voornoemde overgangsrecht, tenzij de (verhoging van de) KEW, BEW of SEW ten gevolge van die aanvraag op 31 december 2013 nog niet tot stand is gekomen.”

Meer weten? Gebruik ons contactformulier

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.