Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Veel mensen sparen en lenen tegelijk

woensdag, 3 april 2013

78% van de Nederlanders leent en spaart tegelijk. Maar in 74% van de gevallen spaart men voor een ander doel dan waarvoor geld wordt geleend. Dat blijkt uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou naar het leengedrag van Nederlanders.

Liesbeth Rigter, commercieel directeur van MoneYou: “Spaardoelen zijn voor veel Nederlanders een
heilig huisje. Dat bleek ook uit onze laatste Spaarmonitor. Ouders sparen bijvoorbeeld vaak voor hun kinderen. Als er plotseling geld nodig is voor een grote reparatie aan de auto, dan zullen ouders het spaarpotje voor de kinderen zelden daarvoor aanspreken. Ze lenen dan liever extra geld bij een bank dan dat ze geld ‘stelen’ van hun kinderen
.”

Lenen voor verbouwing

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders in eerste instantie liever sparen voor iets dan dat zij ervoor lenen. Alleen voor een verbouwing aan het huis overweegt 33% direct om een lening af te sluiten. Dit is wel minder geworden dan vorig jaar. Toen was het afsluiten van een lening voor een verbouwing voor 42% van de Nederlanders nog een overweging. Na de verbouwing zijn de aanschaf van een nieuwe auto (17%), en de studie van de kinderen (16%) de belangrijkste leendoelen.

Bij MoneYou regel je je geldzaken 100% online (zonder gedoe en zonder papierwinkel). De MoneYou Spaarrekeningen zijn direct online te openen.

direct naar homepage Moneyou

Waarom sparen bij MoneYou?
Zo eenvoudig kan sparen zijn:

* Altijd een goede rente
* Snel en eenvoudig: 100% online
* Veilig en betrouwbaar
* Eerlijk en transparant over voorwaarden

open direct spaarrekening Moneyou

Nog meer voordelen van MoneYou Sparen

Je persoonlijke pagina bij Moneyou: eenvoudig en snel.
Bij MoneYou regel je je geldzaken 100% online (zonder gedoe en zonder papierwinkel). De MoneYou Spaarrekeningen zijn direct online te openen en kun je 100% online beheren in je beveiligde persoonlijke omgeving.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.