Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

NVHP reageert negatief op DVD voorstellen AFM

vrijdag, 1 februari 2013

De AFM heeft een concept opgesteld van het nieuwe, standaard dienstverleningsdocument waarmee consumenten eenvoudig financieel dienstverleners met elkaar kunnen vergelijken.

Vanaf 01-07-2013 moeten alle financieel dienstverleners, banken en verzekeraars met de nieuwe DVD werken. De vereniging hypothecair planners NVHP heeft kritiek op het AFM-concept.

Het dvd geeft in concrete situaties de consument onjuiste, misleidende en voor de gemiddelde consument niet te begrijpen informatie.”

De NVHP wil dat de AFM concreet aangeeft hoeveel consumenten het dvd in de oriëntatiefase gaan raadplegen en hoeveel van hen de keuze voor een financieel dienstverlener van het document zal laten afhangen. De branchevereniging vindt het onjuist dat de AFM geen aandacht besteedt aan de civielrechtelijke consequenties van het voorgestelde gebruik van het dvd.

Dit klemt te meer, aangezien in het voorstel bewust een systeem wordt geïntroduceerd waarin het mogelijk is dat de financieel dienstverlener met teksten, voorgeschreven door de AFM, richting de consument een beeld schetst dat fundamenteel anders is dan geldt voor de specifieke dienst en het product waarvoor de consument een beroep doet op de financieel dienstverlener.”

De NVHP zal daaraan geen steun verlenen. Het voorgestelde systeem, waarbij via een keuzemenu een standaarddocument wordt gegenereerd, sluit volgens de NVHP niet aan op de toename van het aantal bedieningsconcepten.

NVHP Hypothecair Planner

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.