Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

AEGON wijzigt productaanbod hypotheken

dinsdag, 20 november 2012

Met ingang van 26 november wordt het rentetarief van de Aegon Annuïteitenhypotheek structureel verlaagd met 0,2%.

Ook kan vanaf deze datum een externe overlijdensrisicoverzekering gekoppeld worden aan de AEGON Annuïteiten- en Aflossingsvrijehypotheek.

Met ingang van 17 december worden er geen kosten meer in rekening gebracht als klanten hun hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm (€ 170,- vervalt). Ook vervallen dan de 0,25% afsluitkosten bij de AEGON Aflossingsvrije hypotheek.

Gewijzigd productaanbod

De productvormen Aegon Levensloophypotheek en Aegon Krediethypotheek verdwijnen uit het assortiment. Ook de oriëntatierente en het 6 en 7 jaar vaste rentetarief vervallen. De 6 en 7 jaar vaste renteperiodes worden geïntegreerd in het 6 t/m 10 jaar vaste tarief.

De afnemende vraag, het vergroten van transparantie en eenvoud in het productenpallet zijn de aanleiding voor deze wijzigingen. De wijzigingen hebben geen gevolgen voor bestaande AEGON klanten.

Vervallen rentekortingen

Vanaf 1 januari 2013 mogen kortingen op hypotheektarieven alleen worden verstrekt als deze zowel aan nieuwe als aan bestaande klanten worden gegeven. De volgende kortingen, die gelden voor nieuwe klanten voor de eerste rentevaste periode, vervallen:

1. nieuwbouwkorting (vervalt per 26 november)
2. 2plusX korting (vervalt per 17 december)

Momenteel bekijkt Aegon of zij in de toekomst de 2plusXkorting in een andere vorm kunnen aanbieden.

AEGON kijkt doorlopend of het acceptatiebeleid nog aansluit bij de actuele marktomstandigheden en risico’s. In dat kader wordt het acceptatiebeleid met ingang van 26 november aangepast.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

- Recreatiewoningen worden niet meer door AEGON gefinancierd.
- Woonwinkelpanden worden niet meer door AEGON gefinancierd.
- Financieringen voor zelfstandig ondernemers of directeuren-grootaandeelhouders kunnen uitsluitend met NHG of, als zonder NHG, tot 90% van de executiewaarde.
- Financieringen waarbij de aanvrager(s) inkomen uit een tijdelijk dienstverband hebben (met en zonder intentieverklaring) kunnen uitsluitend met NHG.
- Het overbruggingskrediet is, indien de huidige woning nog niet is verkocht, maximaal het verschil tussen 80% van de marktwaarde van de huidige woning en het restant van de huidige lening. Bovendien moet in dat geval worden aangetoond dat de aanvrager(s) de lasten van de nieuwe hypotheek samen met de lasten van het overbruggingskrediet gedurende minimaal 2 jaar kan betalen. (bron: Aegon nieuwsbrief)

Aegon is een zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Bij Aegon kun je een levensverzekering of hypotheek afsluiten, sparen voor later, risico’s verzekeren en geld beleggen. Deze financiële dienstverlener is als generalist van alle markten thuis. Aegon werkt uitsluitend met bemiddelaars.

Aegon hypotheken bieden wij aan

* zonder afsluitprovisie
* met rentekorting
* zonder doorlopende provisie
* zonder 1% afsluitkosten

Aegon verzekeringen bieden wij ook aan zonder provisie.


« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.