Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Geen aanvraag omzetting KEW, SEW, BEW meer mogelijk

maandag, 19 november 2012

Op dinsdag 20 november aanstaande wordt in de Tweede Kamer gestemd over het Belastingplan 2013.

In het geval een lopende hypotheek (zonder KEW, SEW of BEW) wordt omgezet naar een hypotheek met een KEW, SEW of BEW dient de betreffende KEW, SEW of BEW, om onder het overgangsrecht te vallen, uiterlijk op 31 december 2012 te zijn geeffectueerd.

Geen aanvragen voor omzettingen naar (bank)sparen meer mogelijk

Het voorgaande betekent dat de de meeste banken per heden geen omzettingen van een lopende hypotheek (zonder KEW, SEW) naar een Bankspaarhypotheek meer in behandeling zal nemen, omdat de bank geen omzetting naar een KEW/SEW voor 1 januari 2013 meer kan effectueren.

Helaas kunnen banken ten aanzien van de reeds ingediende omzettingsaanvragen naar een Bankspaarhypotheek ook niet garanderen dat deze uiterlijk op 31 december 2012 zijn geeffectueerd en derhalve binnen het overgangsrecht (oude regime) vallen.

Samen met de banken pleiten wij derhalve voor een aanvullende coulanceperiode zodat klanten langer de mogelijkheid hebben om met behoud van bestaande fiscale voordelen hun hypotheek om te zetten.

Om te voorkomen dat wij klanten een toezegging doen die we niet kunnen waarmaken, gaat deze maatregel per direct in en is er geen respecterende werkingstermijn.

Nieuwe Bankspaarhypotheek voor de financiering van de aankoop van een woning

Heeft u vóór 1 januari 2013 een definitieve koopovereenkomst of aannemingsovereenkomst van de woning getekend? Dan kunt u bij sommige geldverstrekkers nog na 1 januari een Spaarrekening Eigen Woning (SEW) openen. Deze spaarrekening valt dan nog onder de oude regels (overgangsrecht). In dit geval kunt u nog na 1 januari voor deze klant een Bankspaar Hypotheek regelen.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.