Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

NHG blijft voor bestaande hypotheken

maandag, 12 november 2012

Actueel: NHG respecteert bestaande hypotheken na 1 januari 2013 - 09 november 2012

zie onderstaand nieuwsbericht vanuit NHG:

'Vorige week hebben wij de ‘Voorwaarden en Normen 2013’ gepubliceerd. Na overleg met minister Blok (Wonen en Rijksdienst) hebben wij besloten bestaande spaar-, leven-, beleggings- of aflossingsvrije hypotheken te respecteren.

Ter verduidelijking willen wij u omtrent dit onderwerp graag de volgende informatie verstrekken:

Wanneer een woning wordt verkocht, dan vervalt de NHG. Indien daarna aankoop van een woning plaatsvindt, is het niet mogelijk om de NHG mee te verhuizen. In dit geval moet een nieuwe NHG worden afgesloten.

Zoals in samenspraak met de minister is besproken, worden bestaande hypotheken in dergelijke gevallen geaccepteerd.

Mocht vanwege de aankoop van de woning een aanvullende lening nodig zijn, dan dient dit gedeelte minimaal annuïtair te worden afgelost.


Bij het afsluiten van deze nieuwe lening moet worden voldaan aan de actuele ‘Voorwaarden en Normen’ van NHG. NHG kan worden verkregen voor een lening tot maximaal 320.000 euro, inclusief koopsom en 5% bijkomende kosten.

Met de aangepaste regels komt het WEW tegemoet aan de wensen van de markt. De nieuwe regels gelden voor bestaande leningen met én zonder NHG.

Geheel nieuwe hypotheken, die na 1 januari worden verstrekt, vallen onder de nieuwe regelgeving. Hierbij geldt dat de volledige hypotheek, minimaal annuïtair en binnen maximaal 30 jaar, dient te worden afgelost.'


https://www.nhg.nl/organisatie/nieuws/nieuws-detailpagina/actueel-nhg-respecteert-bestaande-hypotheken-na-1-januari-2013.html

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.