Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Toets eigen hypotheekkennis en leer

donderdag, 25 oktober 2012

Er is een groot verschil tussen enerzijds het veronderstelde inzicht in hypotheken en anderzijds de daadwerkelijke kennis van consumenten op dit gebied.

Aegon, Dukers & Baelemans, De Hypotheekshop, Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH), hebben een manifest ondertekend waarmee zij de kennis bij consumenten over hypotheken willen vergroten. Het doel van de samenwerking is om consumenten financieel bewuster te maken bij het afsluiten en onderhouden van een hypotheek. Daarvoor is onder meer de site kenjehypotheek.nl opgericht.

De initiatiefnemers willen deze kenniskloof overbruggen met betrouwbare, objectieve en toegankelijke informatie. Hierdoor wordt de consument in staat gesteld om op hypotheekgebied een verantwoorde en bewuste keuze te maken.

Weet wat je weet voor je een financiële beslissing neemt. Heb je genoeg kennis om zelf te kiezen? Moet je meer informatie verzamelen? Of is het verstandiger om toch advies te vragen? De financiële-kennistest van de AFM helpt je ook antwoord te geven op deze vragen.

Test je kennis van hypotheken met de financiële-kennistest opgesteld door de AFM

Start de kennistest
Meer informatie
Consumentfolder hypotheken

Toch behoefte aan begrijpelijk, excellent en betaalbaar hypotheekadvies? Maak een afspraak met een hypothecair planner via ons Adviesgesprek aanvragen

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.