Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Ondanks belastingverhoging toch bespaarkansen op verzekeringen

dinsdag, 2 oktober 2012

Ondanks de geplande verhoging van de assurantiebelasting met ruim 100% van 9,7% naar 21% kunt u mogelijk toch besparen op uw verzekeringen.

De geplande verhoging van de assurantiebelasting is tussen VVD en PvdA overeen gekomen in het formatietraject.

Hoe kunt u mogelijk toch besparen op uw verzekeringen?

1 mogelijk loont het om over te stappen naar een jaarpremie

U hebt als consumenten het recht tot 1 januari 2013 uw oude verzekering (als deze is afgesloten tegen maandpremie) op te zeggen en in te ruilen voor een verzekeringspolis met jaarpremie. Voor het hele nieuwe verzekeringsjaarjaar geldt dan nog het oude assurantiebelastingtarief van 9,7%.

Bovendien ontvangt u vaak een korting op de premie van zo’n 3% als u eenmaal per jaar betaalt in plaats van maandelijks.

Het voordeel van deze truc is echter helaas eenmalig, want vanaf de premievervaldatum in 2013 geldt dan wel het nieuwe verhoogde assurantiebelastingtarief. Evengoed kunt u zo een mooie extra besparing regelen voor u zelf!

2 check uw verzekeringen op oververzekering (dubbel verzekerd)

Uit verschillende verzekeringsonderzoeken is gebleken dat mensen vaak meer dan één keer verzekerd voor een bepaald risico. Ook zijn er voldoende verzekeringen afgesloten die eigenlijk niet meer voor hun situatie van toepassing zijn.

Worden de verzekeringspremies van een gezin vergeleken dat ‘volledig’ verzekerd is, dan is er een mogelijke besparingkans oplopend tot wel € 800 per jaar.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.