Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Stichting LEF ontvangt grote donatie

dinsdag, 25 september 2012

VVP bestaat zeventig jaar en doneert dankzij de support van een groot aantal marktpartijen bijna 24.000 euro aan de Stichting LEF.

LEF-voorzitter Mark Boskamp: "Het is ongelooflijk gaaf dat dit soort initiatieven naar ons toekomen. Een fantastisch gebaar van VVP en erg passend omdat het idee voor LEF ooit is ontstaan op een congres van VVP. De Ondernemersdag van VVP in september 2008 waar ruim 400 branchegenoten met elkaar de dialoog aangingen over de toekomst van de adviessector, was het meest innovatieve evenement dat ik ooit heb meegemaakt."

VVP is vanaf het allereerste uur fan van de Stichting LEF, een prachtig initiatief waar de sector trots op kan zijn. LEF (Leven en Financiën) is een opleidingstraject waarin aanbieders en adviseurs uit de financiële sector belangeloos samenwerken om het financiële bewustzijn van jongeren tussen de 16 en 18 jaar te vergroten.

Honderden financiële dienstverleners zetten zich inmiddels onbaatzuchtig in om op tal van ROC's jongeren bewuster te maken van hun financiën.

Vanaf 23 oktober is Remko Grijm, Hypothecair Planner bij FACN, ook vrijwillig gastdocent van LEF.

Op deze manier levert de stichting een belangrijke maatschappelijke bijdrage om jongeren bewuster van geld te maken en daarmee schulden bij een nieuwe generatie te voorkomen. Daarnaast draagt de stichting op deze wijze bij aan een betere reputatie van de financiële sector zelf. VVP draagt dit initiatief een warm hart toe.

Ter ere van haar jubileum ging VVP op zoek naar bedrijven (zie nieuwsbericht) die tegen een éénmalig tarief van 2.012 euro een advertorial plaatsen in dit jubileumnummer. Zeventig procent van de opbrengsten wordt gedoneerd aan de stichting. Dankzij de ondersteuning van Achmea Academy, Anva, ASR, Avéro Achmea, BNP Paribas Cardif, Conservatrix, De Goudse, Delta Lloyd, Dukers & Baelemans, ING, Movir, Nationale Waarborg, ONVZ, Stichting LEF, TAF, VKG en Zwitserleven is VVP in staat om een cheque van 23.942,80 euro te overhandigen aan Stichting LEF.

Inmiddels wordt het LEF-programma door ruim 300 vrijwilligers uit de financiële sector gegeven op tientallen ROC's, is het programma gepromoot met een rap van Ali B., kan LEF rekenen op vorstelijke belangstelling van prinses Máxima en zijn de ambities van het bestuur er zeker niet minder op geworden, waarbij financiële donaties broodnodig blijven.

(bron: VVP)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.