Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Steunactie voor LEF

dinsdag, 4 september 2012

“Als LEF niet bestond, zou het onmiddellijk moeten worden opgericht.”

Met deze enthousiaste videoboodschap trapte Erica Terpstra, lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Lef, vorige week het Symposium ‘Steeds meer LEF!’ af. Ook VVP was aanwezig. In het kader van haar 70-jarig bestaan, ondersteunt VVP het prachtige initiatief niet alleen met woorden maar ook met daden.

Vakblad VVP bestaat 70 jaar. Ter ere van dit jubileum wil VVP graag een financiële bijdrage leveren aan de Stichting LEF. VVP is daarom op zoek gegaan naar bedrijven die tegen een éénmalig tarief van 2.012 euro een advertorial plaatsen in VVP 16 van 25 september a.s. Zeventig procent van de opbrengsten worden gedoneerd aan de stichting. Tijdens het congres maakte VVP-hoofdredacteur Willem Vreeswijk bekend dat de teller voor de Stichting LEF op 15.492,40 euro staat. Dit dankzij de steun van Dukers & Baelemans, Avéro Achmea, BNP Paribas Cardif, Conservatrix, Nationale Waarborg, Anva, Achmea Academy, De Goudse, VKG, Movir en Zwitserleven. Klik HIER om LEF ook te ondersteunen.

Tijdens het Symposium vond een discussie plaats met onder meer de politici Ton Elias (VVD) en Michel Rog (CDA). Zij maakten duidelijk niets te zien in het plan om financiële educatie verplicht op te nemen in het onderwijs.

“Er zijn allerlei goede initiatieven, zoals informatie over obesitas, maar als we dat allemaal verplicht gaan stellen, dan gaat dat ten koste van de kerntaak van het onderwijs.“

Beide politici gingen er helaas vooral vanuit dat de lessen vooral worden gehouden aan scholieren die al een schuldprobleem hebben, terwijl het grootste pluspunt van LEF nu juist is dat het scholieren bewuster maakt over geldzaken en daarmee help je nu juist heel veel schuldproblematiek te voorkomen. En ach, met een staatschuld van bijna 400 miljard euro zouden nu juist politici moeten begrijpen dat het van levensbelang is dat een nieuwe generatie wel al op school leert hoe met geld om te gaan.

(bron: VVP, "OMARM HET VVP-INITIATIEF EN HELP LEF",http://www.vvponline.nl/nieuws/54301?mid=kp*Rpm5pmWiYkZs=)

Vanaf 23 oktober is Remko Grijm ook vrijwillig gastdocent van LEF.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.