Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Verzekeraars verliezen 1 cent per euro premie

maandag, 27 augustus 2012

Verzekeraars hebben vorig jaar 79 miljard euro aan premies ontvangen, keerden 72 miljard euro uit aan personen en bedrijven en maakten per euro premie 1 cent verlies: dat en meer staat in de uitgave ‘Kerncijfers verzekeren in Nederland’, dat het Verbond deze week uitgeeft.

De uitgave verschijnt zowel in het Engels als in het Nederlands en bevat de belangrijkste kerngegevens over de verzekeringsbedrijfstak.

Zo is in Kerncijfers onder meer te lezen dat verzekeraars dagelijks gemiddeld 197 miljoen euro uitbetalen aan of voor verzekerde personen en bedrijven, bijvoorbeeld vanwege een auto- of waterschade, een ziekenhuisbezoek of om het pensioen aan te vullen. Zorguitgaven vormen de grootste ‘kostenpost’ en zorgverzekeraars keren dan ook het meeste geld uit (in 2011 in totaal 40 miljard euro), gevolgd door levensverzekeraars (24 miljard) en schadeverzekeraars (8 miljard).

In het boekje is verder te lezen dat er 256 verzekeraars werkzaam zijn in Nederland en dat ze samen voor 381 miljard euro beleggen. In Kerncijfers is verder onder andere te lezen hoeveel mensen er in de Verzekeringsbranche werkzaam zijn.

(bron: Allesoververzekeren.nl)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.