Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Consument zit niet te wachten op annuiteitenhypotheek

dinsdag, 21 augustus 2012

Hoewel de partijen achter het Kunduz-akkoord huishoudens serieus dirigeren richting een annuïtaire hypotheek, wil de woonconsument zelf er nog maar weinig van weten. Slechts 14% zou voor deze hypotheekvorm kiezen. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy naar gewenste financieringsvormen onder ruim 500 consumenten. Een derde van de ondervraagden heeft een voorkeur voor een volledige hypotheek (100%-financiering).

Slechts 3% van de starters jonger dan 35 jaar kiest op voorhand voor een annuïtaire hypotheek; bij oudere huizenbezitters valt de combinatie van maandelijks aflossen en rente betalen ook nauwelijks in de smaak (17%).

Opvallende uitkomsten, gelet op de wens van de Kunduzcoalitie (VVD, CDA, GroenLinks, D66 en CU) om de hypotheekrenteaftrek in de toekomst te beperken tot hypotheken waarop volgens een annuïtair schema wordt afgelost.

Ruim de helft van de starters kiest voor een volledige financiering via een hypotheek, waar dat bij mensen van middelbare leeftijd afneemt tot ruim een derde en bij 55-plussers nog slechts 21% is.

Van de senioren denkt 28% een nieuwe woning geheel of gedeeltelijk te kunnen financieren uit de overwaarde op de huidige woning. Onder starters denkt slechts 2% bij een volgende verhuizing overwaarde te hebben.

(bron: AMweb)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.