Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Nieuwe incassowet: wees gewaarschuwd

vrijdag, 29 juni 2012

Het verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) waarschuwt consumenten voor hoge en snelle incassokosten als gevolg van de nieuwe incassowet. De VCMB roept vakantiegangers op om rekeningen zoveel mogelijk voor vertrek te betalen om een vervelende verrassing bij thuiskomst te vermijden. Met de nieuwe wet in de hand mogen bedrijven straks al 14 dagen na de eerste aanmaning incassokosten in rekening brengen.

De Wet normering buitengerechtelijke incassokosten moet een einde maken aan de onduidelijkheid rondom het in rekening brengen van incassokosten. Behalve een termijn worden ook normeringen voor de toegestaande kosten ingevoerd.

Voor de kosten geldt een staffel die kan oplopen tot 15% van de oorspronkelijke factuur, met een minimumbedrag van 40. Het opvoeren van andere kosten, zoals administratiekosten, is niet meer toegestaan. Wel mag de wettelijk verschuldigde rente in rekening worden gebracht.

De VCMB verwacht dat bedrijven door de nieuwe wet voortaan 'korter op de bal gaan spelen' en in sommige gevallen direct na 14 dagen incassokosten gaan doorberekenen. "Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het voor consumenten extra belangrijk om hun rekeningen voor vertrek te betalen", aldus VCMB-voorzitter Mannes Westhuis.

(Bron: Amweb. Nieuwe incassowet jaagt consument op kosten.
http://www.amweb.nl/nieuws/nederland/nieuwe-incassowet-jaagt-consument-op-kosten.187142.lynkx). 18-06-2012.)


zie ook: FACN start samenwerking met Fundor Incasso

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.