Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Servicebrief ANWB uitverkochte alcoholtester

woensdag, 27 juni 2012

In Frankrijk moet vanaf 1 juli een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht.

Met zon test kunnen bestuurders, bij twijfel over hun alcoholgehalte, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn een auto te besturen. Zie ook Alcoholtester verplicht in Frankrijk.

Er dient altijd een ongebruikte test in de auto aanwezig te zijn; als u besluit de test te gebruiken, dient u daarnaast over een tweede, ongebruikte test te beschikken.

Door de enorme vraag in Europa zijn de alcoholtests niet of nauwelijks meer ver leverbaar. Ook in Nederland is de test nog maar zeer beperkt verkrijgbaar.

Servicebriefje

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om tijdig voor uw vakantie een alcoholtest aan te schaffen vanwege de leveringsproblemen, waar alle landen in Europa mee te maken hebben, dan kunt u bij bij de ANWB Winkels een tweetalig servicebriefje halen of deze hier downloaden en printen.

tweetalig servicebriefje downloaden

Bij een eventuele aanhouding door de Franse politie, kunt u deze verklaring tonen.

Zo kunt u, ook als u de Franse taal niet vloeiend spreekt, met een gerust gevoel op reis.

(bron: ANWB)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.