Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

AFM blij met nieuwe regels financiele sector

woensdag, 30 mei 2012

De nieuwe regels voor de financiële sector, die minister De Jager van Financiën ter consultatie aan de markt heeft voorgelegd, beogen een hogere kwaliteit van de advisering aan consumenten en betere informatie voor de klant.

Ook hebben ze als doel de adviseur daadwerkelijk naast zijn klant te laten staan en betere producten op de markt te laten komen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is daarom verheugd met deze nieuwe regels.

Dat schrijft de AFM in haar reactie op de consultatie van het zogenoemde Wijzingsbesluit Financiële Markten 2013. Dit wijzigingsbesluit omvat onder meer het provisieverbod, de bankierseed, de vakbekwaamheid, de ontwikkeling van financiële producten, transparantie-eisen voor hypothecair kredietaanbieders en een verbod op het investeren in fabrikanten van clustermunitie.

(bron: AFM.nl,
http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2012/mei/reactie-nieuwe-regels-financiele-sector.aspx}

FACN werkt vanaf 2006 al met vaste bemiddelingskosten, sinds 2008 volledig provisievrij en sinds 2012 met een een Hypothecair Planner binnen de organisatie. Voor kwaliteit en transparantie hebben wij osn vanaf de eerste dag al ingezet. Gelukkig maar, FACN liep de markt daarmee al ver vooruit!

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.