Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Spaargeld nodig naast vakantiegeld voor vakantie

dinsdag, 29 mei 2012

Volgens het Nibud-onderzoek krijgen werknemers gemiddeld 1.047 euro. Dit is in de helft van de gevallen dus niet genoeg om een vakantie te betalen. Nederlanders geven zo meer uit aan hun vakantie dan dat ze aan vakantiegeld krijgen.

De helft van de Nederlanders geeft zijn vakantiegeld uit aan vakantie, bleek vorige week verder uit het onderzoek van budgetvoorlichter Nibud. De andere helft lost er schulden mee af, doet enkele grote aankopen en zet het op zijn spaarrekening.

Maar als consumenten vakantiegeld gebruiken voor een trip naar een zonnig oord, dan is bij de helft van hen de reis zo duur dat vakantiegeld niet genoeg is, blijkt uit onderzoek van ABN Amro-dochter MoneYou. Daarom vult 75 procent van hen het aan met geld van zijn spaarrekening. Vorig jaar was dit maar 64 procent.

Slechts een kwart spaart voor vakantie

Mensen sparen niet zo vaak bewust voor een vakantie. Slechts een kwart van hen spaart bewust voor een vakantie, stellen de onderzoekers van MoneYou. De populairste redenen om te sparen zijn 'voor later' en 'voor een woning'.

Ook op zoek naar een goede spaarrekening voor uw volgende vakantie? Bekijk de online spaarrekeningen van:

OHRA internet sparen
WU Bank SpaarOnline Rekening
Moneyou spaarrekening
ASN Bank spaarrekening
Aegon E-rekening
Argenta Internetsparen

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.