Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Tijdelijke verhuur bij REAAL hypotheek soms mogelijk

dinsdag, 29 mei 2012

Door de stagnerende verkoop van woningen krijgen huizenbezitters steeds meer te maken met dubbele woonlasten. Een risico hiervan kan zijn dat deze mensen niet meer in staat zijn om hun woonlasten te betalen.

REAAL biedt klanten nu voor een aantal hypotheekarrangementen de mogelijkheid om te koop staande woningen tijdelijk te verhuren.

Tijdelijke verhuur eerder niet mogelijk

De huidige algemene voorwaarden staan niet toe dat, een onder hypothecair verband gefinancierde woning, wordt verhuurd. Voor een aantal hypotheekarrangementen heeft REAAL toch een uitzondering kunnen maken.

Het betreft de volgende REAAL hypotheekarrangementen:

Combi Hypotheken, CombiVoordeel Hypotheken, Combi BudgetPlus Hypotheken, Alkmaar Hypotheken, Woningfonds, Verantwoord Wonen Hypotheek, Holland Woningfinanciering en REAAL Hypotheken (oud REAAL)

Samenwerking overbruggingsverhuur.nl

Om de tijdelijke verhuur mogelijk te maken, werkt REAAL samen met overbruggingsverhuur.nl. Deze organisatie brengt huurders en verhuurders met elkaar in contact met als doel te koop staande woningen tijdelijk te verhuren. Verhuur vindt plaats uitsluitend onder de leegstandwet.

Hoe regelt de klant de verhuur?

Voor het regelen van de verhuur, doet de klant een aanvraag bij overbruggingsverhuur.nl. Deze partij benadert vervolgens REAAL voor goedkeuring (onder bepaalde voorwaarden) voor tijdelijk verhuur.

Gaat REAAL akkoord? Dan begeleidt overbruggingsverhuur.nl de huurders en verhuurders van A tot Z. Van indicatiehuurprijs tot aan de huurovereenkomst. Hiervoor moet de klant wel kosten betalen aan overbruggingsverhuur.nl (op basis van no cure no pay).

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.