Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

NHG alleen nog voor lage inkomens?

maandag, 21 mei 2012

Directeur Karel Schiffer bevestigde maandag een bericht in Het Financieele Dagblad, dat de eisen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) de komende jaren zo fors omhoog gaan, dat minder dan de helft van de aanvragers daarvoor nog maar in aanmerking komt.

NHG moet straks alleen nog beschikbaar komen voor degenen voor wie de garantie oorspronkelijk ook bedoeld was: mensen met een laag inkomen die de financiering van een huis niet rond krijgen, aldus Schiffer.

Kamer en kabinet moeten nog beslissen over het plan, dat er mede op aandringen van de Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën komt.

Van alle huizenkopers neemt ruim 80 procent een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, waarbij de overheid garant staat voor restschuld bij gedwongen verkoop. Voor de kredietcrisis was dit nog 30 procent.

Door alle hypotheekschulden van de kopers die een hypotheek afsluiten met staatsgarantie loopt de overheid grote risico's. Daarom is het de bedoeling dat minder mensen hiervan gebruik gaan maken.

(bron: DFT.nl)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.