Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Kortlopende reisverzekeringen in trek

woensdag, 16 mei 2012

Nederlandse reizigers sluiten steeds vaker een kortlopende in plaats van een doorlopende reisverzekering af. Vakantiegangers kiezen voor zekerheid en verzekeren hun reis pas als ze geboekt hebben.

De doorlopende reisverzekering wordt steeds minder populair, blijkt uit onderzoek van het Centrum van Verzekeringsstatistiek. Er waren in 2011 meer vakantiegangers die hun doorlopende reisverzekeringen opzegden dan mensen die nieuwe afsloten. Annulerings- en kortlopende reisverzekeringen werden wel populairder.

Reizigers kiezen voor zekerheid door meer kortlopende reisverzekeringen af te sluiten, stelt Catalina Mesina, statisticus van het Centrum van Verzekeringsstatistiek. Door opstanden, burgeroorlogen en natuurrampen hechten reizigers wel nog meer aan een annuleringsverzekeringen. Ook is die verzekering populair door onzekerheid op de arbeidsmarkt. Mensen die onverwachts werkloos raken, krijgen namelijk ook geld uitgekeerd.

Vakantiegangers durven niet onverzekerd op reis

Weinig consumenten durven onverzekerd op reis te gaan, bleek eerder dit jaar uit onderzoek van MoneyView, waar De Telegraaf eerder in maart dit jaar over publiceerde: Verzekerd op vakantie.

Bekijk hier alle reisverzekeringen via VoordeligePolis.nl en verzeker je reis zelf simpel online rechtstreeks bij de verzekeraar van jouw keuze.

Een kortlopende reisverzekering is als je vaak reist meestal minder voordelig dan een doorlopende reisverzekering. Om te zien of dit voor u ook geldt, kunt u hier reisverzekeringen vergelijken.

(Bron: De Telegraaf. Vakantieganger prefereert kortlopende reisverzekering. http://www.telegraaf.nl/overgeld/12095157/__Vakantieganger_prefereert_kortlopende_reisverzekering__.html?cid=rss)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.