Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Renteverlengen met hulp van hypotheek planner

donderdag, 26 april 2012

De rentevaste periode van een hypotheek is de afgesproken periode waarin de rente die u betaalt gelijk blijft. Hebt u een hypotheek met een vaste rente van 1 jaar of langer? Dan ontvangt u meestal 3 maanden voor afloop van deze rentevaste periode een nieuw voorstel van de bank. Sommige aanbieders doen dit helaas pas vlak van tevoren.

In het verlengingsvoorstel kunt u zien wat u aan rente gaat betalen bij dezelfde rentevaste periode. Ook zet de bank in dit voorstel de rentes van een aantal andere mogelijke rentevaste periodes voor u op een rij.

Klanten met een hypotheek krijgen soms een hogere, soms een lagere en soms een gelijke hypotheekrente dan die nieuwe klanten aangeboden krijgen. Meestal profiteren bestaande klanten niet meer van actiekortingen.

Wat zijn de mogelijkheden bij het verlengen van de hypotheek?

Aan het einde van de rentevaste periode hebt u de volgende mogelijkheden:

* De hypotheekrente weer voor dezelfde periode vastzetten.
* De rente korter of juist langer vastzetten.
* In overleg met een Hypothecair Planner kunt u uw hypotheek aanpassen. U kunt kiezen voor een andere manier van aflossen of een andere soort hypotheeklening.

Uw hypotheek kunt u in vrijwel altijd op dat moment zonder boete oversluiten naar een andere bank.

Ieder jaar mag u 10% of 20% van uw hypotheek eerder terugbetalen zonder dat u daar kosten voor betaalt. Bestaat uw hypotheek uit twee of meer leningdelen? Dan geldt dit percentage voor ieder leningdeel. Wilt u meer terugbetalen? Dan betaalt u daar in sommige gevallen kosten voor. U kunt hier meer over lezen in de voorwaarden van uw hypotheek.
Als de waarde van uw woning is gestegen dan kunt u in aanmerking komen voor een lagere rente.

Uw persoonlijke situatie

Bespreek met uw financieel adviseur wat het best bij uw persoonlijke situatie past. Wilt u meer weten over het einde van uw rentevaste periode kijk, dan ook bij Hypotheek verlengen .

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.