Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Christelijke verzekeraar Pro Life fuseert

donderdag, 12 april 2012

Met ingang van 1 januari 2013 gaan de christelijke zorgverzekeraars Pro Life Zorgverzekeringen en DVZ Zorgverzekeringen samen verder onder de naam Pro Life Zorgverzekeringen.

Hiermee ontstaat één christelijke zorgverzekeraar met ruim 88.000 klanten.

Beide Achmea onderdelen verwachten door de samenwerking hun klanten, meer dan voorheen "toegankelijke christelijke zorg van hoge kwaliteit aan te bieden tegen een betaalbare prijs."

Hoewel de christelijke zorgverzekeraars per 1 januari 2013 samengaan, starten ze op 1 juli 2012 al met samenwerken.

Onze klanten gaan dit merken doordat het huidige klantenserviceteam van Pro Life uitgebreid wordt met het klantenserviceteam van DVZ waardoor we de klanten van beide verzekeraars nog beter van dienst kunnen zijn".

Een christelijke zorgverzekering

Pro Life zet zich al 25 jaar in voor het verbeteren en toegankelijk maken van christelijke zorg. Zorg die is gebaseerd op bijbelse normen en waarden en is gericht op de beschermwaardigheid van het leven. Zij bieden een zorgverzekering met extra vergoedingen voor verantwoorde christelijke alternatieven.

Pro Life biedt verzekerden een schone polis. De schone polis is de basisverzekering waarin geen vergoeding wordt verleend voor euthanasie, abortus provocatus en geslachtsveranderende operaties. Volgens de Zorgverzekeringswet mogen zij deze behandelingen uitsluiten, maar zij mogen daarentegen hiervoor in de plaats géén premiekorting verlenen.

Wel geeft Pro Life extra aandacht aan christelijke kraamzorg, verpleging en palliatieve zorgverlening. De Pro Life Basispolis is een zogenaamde restitutiepolis. Je bent dan vrij in de keuze van zorgaanbieder. Met vrijwel alle zorgverleners heeft Pro Life een contract afgesloten.

Christelijke zorg bij Pro Life

De Pro Life christelijke zorgverzekering vergoedt geen abortus en euthanasie maar investeert in christelijke zorg. Zij vergoeden bijvoorbeeld christelijke kraamzorg, christelijke psychologische hulp en palliatieve zorg als je daar aanvullend voor verzekerd bent.

Je maakt ook bij Pro Life zelf de keuze of je gebruik wilt maken van goede reguliere zorgverleners of van specifiek christelijke zorgverleners en zorginstellingen met respect voor het leven. Bereken premie.

Betrokken bij christelijke zorg

Zorgverzekeraar Pro Life is nauw betrokken bij de christelijke zorg in Nederland. Als bewuste christenen kennen zij de grens tussen medisch-ethisch verantwoord en medisch mogelijk. Pro Life onderhoudt contact met christelijke organisaties als de Evangelische Alliantie, de Nederlandse Patiënten Vereniging, de Protestants Christelijke Ouderen Bond, de Reformatorisch Maatschappelijke Unie en politieke partijen om zowel ontwikkelingen in de zorg voor haar klanten als maatschappelijke ontwikkelingen te volgen.

Pro Life Zorgcoach

Via de Pro Life Zorgcoach kun je gebruik maken van verschillende diensten die je helpen in de wereld van zorg. Met deze service voor leden heeft Pro Life alle services gebundeld.

De Pro Life Zorgcoach is speciaal opgezet om je zo optimaal mogelijk te helpen bij al jouw vragen over de christelijke zorgverzekering. Vanaf daar heb je één loket, dat jou kan helpen bij vragen over bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling of het vinden van zorgverleners. Je kunt Pro Life bellen of e-mailen, net wat je het prettigst vindt. Uiteraard kun je ook zelf online informatie opzoeken met behulp van handige zoekfuncties op de website van Pro Life.

Pro Life Vertrouwensarts

Heb je vragen aan Pro Life over een kinderwens, gezinsplanning, fertiliteits(= vruchtbaarheids) problemen of vragen rondom palliatieve zorg kun je bij Pro Life gebruik maken van de Pro Life Vertrouwensarts. Vanuit een christelijke achtergrond helpen hun artsen je graag verder.

Samen met jou wordt gekeken naar de mogelijke oplossingen of alternatieven. Ook voor alle vragen op het gebied van de kinderwens en gezinsplanning helpt de vertrouwensarts graag. Wil je weten wat de christelijke alternatieven zijn, dan kun je dus altijd met een gerust hart aankloppen bij de Pro Life Vertrouwensarts.

Pro Life heeft een aantal online zorgverleners

Deze online specialisten geven advies over verschillende vormen van zorg. Denk hierbij aan online huisarts, online fysiotherapeut, online diëtist, online psycholoog, online logopedist en enline pedagoog.

Een vraag stellen aan een online zorgverlener kan alleen vanuit Mijn Pro Life, zodat zij zorgvuldig met de gegevens om kunnen gaan. Bovendien is de informatie beveiligd. Zodra de online zorgverlener de vraag heeft beantwoord krijgt de vraagsteller een e-mail.

Bereken premie
homepage Pro Life
andere zorgverzekeringen
tips afsluiten zorgverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.