Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Ogen gericht op OpenHuizenDag

vrijdag, 30 maart 2012

De huizenmarkt maakt zich weer op voor een openhuizendag komende zaterdag 31 maart 2012. Dan openen ruim 56.000 woningen hun deuren voor potentiële kopers. Het aantal woningen dat meedoet is de afgelopen edities alleen maar gegroeid, zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Analyses laten volgens de makelaarsvereniging zien dat woningen die aan deze dag meedoen een grotere kans hebben om verkocht te worden dan woningen die niet deelnemen.

De verwachting is dat aan deze lente-editie meer woningen dan ooit mee zullen doen. De makelaars doen er alles aan om kopers ervan te overtuigen dat het nu hun markt is. Ze wijzen op de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting, de relatief lage rente, een goede onderhandelingspositie door het grote aanbod en een verhoogde NHG-garantie.

Kijkende starters nog geen kopers

Potentiële starters op de huizenmakrt blijven zoeken naar een huis. Ruim tweederde van de starters heeft zich het afgelopen jaar georiënteerd op de woningmarkt. Zij zetten echter niet door, slechts een kwart komt na de huizenzoektocht ook tot een bod.

Daarmee heeft in totaliteit slechts één op de vijf starters het afgelopen jaar een bod uitgebracht. Dat blijkt uit het ING Woonbericht. Adviesgesprek aanvragen

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.