Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Meer belasting op reisverzekeringen

woensdag, 14 maart 2012

De Belastingdienst heeft onlangs de regelgeving voor assurantiebelasting op doorlopende reisverzekeringen voor particuliere en zakelijke klanten aangepast.

Wat betekent dit voor verzekerden?

Vanaf 1 april worden de wintersportdekking en de basisdekking middels een vaste grondslag belast. Over deze deels vrijgestelde elementen werd tot op heden geen assurantiebelasting in rekening gebracht. Dit betekent dat verzekerden iets meer zullen gaan betalen voor hun reisverzekering.

De elementen in de reisverzekering die geheel belast waren, blijven belast (annulering en de automobilistenhulp verzekering). De elementen die geheel onbelast waren, blijven onbelast (ongevallen, geneeskundige kosten en bagage). Bij de zakelijke klanten was de annuleringsdekking vrijgesteld van assurantiebelasting. Dit komt bij deze wijziging te vervallen.

Voor een paar euro per maand is elke reis die je maakt verzekerd. Snel en veilig online je reisverzekering afsluiten doe je hier via SimpelVerzekeren.nl bij de reisverzekeraar van jouw keuze.

Ga je vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende reisverzekering is dan ideaal. Bereken de premie en sluit de reisverzekering van jouw keuze direct af bij de verzekeraar. Meer tips: tips afsluiten reisverzekering.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.