Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Toename faillissementen blijft doorgaan

woensdag, 14 maart 2012

Na de explosieve toename in januari was er ook in februari een substantiële groei. Vooral de transportsector was de klos. Dit blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl vandaag heeft gepubliceerd.

In totaal gingen in januari en februari 2088 bedrijven failliet.

Dat is een toename met 28 procent ten opzichte van de eerste twee maanden van 2011.


Mede door de groei van het online winkelen is het aantal koeriers-, expresse- en pakketdiensten de afgelopen jaren explosief toegenomen. ‘Iedere autobezitter die niet meer dan 500 kilogram vervoert, kan zonder diploma of kennis zo’n bedrijfje starten. Dat trekt veel geïnteresseerden, zeker nu het economisch minder gaat’, zegt Transport en Logistiek Nederland. ‘Hierdoor is die markt in korte tijd verzadigd geraakt. De eerste bedrijven vallen nu door de mand.’

In de detailhandel bleef het aantal faillissementen flink stijgen. Ten opzichte van de eerste maanden van 2011 bedroeg de toename 40 procent. Naast de daling van het consumentenvertrouwen speelde ook hier de sterk gestegen interesse voor het winkelen via internet een belangrijke rol.

Opvallend was verder de daling van het aantal faillissementen in de horeca.

In deze branche, die in 2011 nog een flinke stijging liet zien, gingen in januari en februari 69 bedrijven op de fles, ruim 25 procent minder dan in de overeenkomstige periode vorig jaar.

Na de explosieve toename in januari was er ook in februari een substantiële groei. Vooral de transportsector was de klos. Dit blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl gisteren heeft gepubliceerd. (bron: InFinance)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.