Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Prijsvraag Stop de Overvaller vanuit Overheid

dinsdag, 13 maart 2012

Wie een goed idee heeft om het aantal overvallen terug te dringen, kan dit jaar meedingen naar de Stop de Overvaller Prijs (StOP!). Deze prijs voor het beste, innovatieve idee om vermogenscriminaliteit met geweld (overvallen en straatroof) tegen te gaan, is in het leven geroepen door de Taskforce Overvallen van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Een overval is een zwaar misdrijf dat ingrijpend is voor slachtoffers en hun omgeving.

Het kabinet wil daarom het aantal overvallen in deze kabinetsperiode terugdringen naar maximaal 1.900 per jaar.

Om het aantal overvallen te verminderen en de pakkans van criminelen te vergroten, is de Taskforce Overvallen opgericht.

Pizzakoerier met pinapparaat

Het doel van StOP! is om burgers en professionals te stimuleren nieuwe ideeën te ontwikkelen die het aantal overvallen kunnen verminderen. Ideeën die in aanmerking komen voor de prijs zijn onder andere technische innovaties (zoals de DNA-spray die in veel winkelstraten wordt gebruikt om overvallers sneller op te sporen). Ook een bestaand middel dat op een nieuwe manier wordt gebruikt, kan meedingen naar de prijs. Zo is de veiligheid van pizzakoeriers vooruitgegaan door hen uit te rusten met een mobiel pinapparaat.

Inschrijven en de Prijsuitreiking

Burgers en professionals kunnen individueel of in groepsverband hun ideeën vóór 1 juli 2012 insturen met het inschrijfformulier. Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Hans Biesheuvel, voorzitter MKB-Nederland, beoordeelt de inzendingen op innovativiteit, effectiviteit, haalbaarheid, meetbaarheid en in hoeverre verschillende partijen kunnen samenwerken met dit idee.

De winnaar van StOP! wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het najaar van 2012. Hij ontvangt een bronzen sculptuur en een cheque ter waarde van 50.000. De tweede en derde prijs bestaan elk uit een cheque van 5.000. De geldprijs moet besteed worden aan de ontwikkeling van het idee of de nieuwe werkwijze.

Lees meer over de prijs op Stopdeovervaller.nl

(bron: Verbond van Verzekeraars)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.