Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Belangen provisieverbod groot

donderdag, 8 maart 2012

De Tweede Kamer debatteert vandaag over het provisieverbod. De inzet: een 'gelijk speelveld 'tussen aanbieders en intermediairs. Wie gaat er winnen? De voorzitter van de financiële intermediairs, de doorgewinterde lobbyist en politicus Loek Hermans? Of zijn tegenstander bij het Verbond van Verzekeraars Leo de Boer?

Vandaag zal de strijd tussen de twee lobbyisten waarschijnlijk worden beslecht tijdens het kamerdebat over het provisieverbod, dat per 2013 moet gaan gelden.

De belangen zijn groot. Het provisieverbod is een van de meest drastische ingrepen in de financiële structuur van de afgelopen decennia.

Intermediairs mogen straks geen provisie meer ontvangen van aanbieders (banken en verzekeraars) voor complexe producten zoals hypotheken, inkomensverzekeringen en uitvaartpolissen.

Zij moeten hun eigen broek ophouden en advieskosen rechtstreeks met de consument afrekenen. Daarmee komt een eind aan een structuur die tientallen jaren de verhoudingen in de financiële sector heeft bepaald.

Verhoudingen die vooral de laatste vijftien jaar tot misstanden hebben geleid omdat provisies werden gebruikt als commerciële prikkel.

(bron: FD, pag. 19)

FACN is dé tussenpersoon zonder provisiebelang, maar met vaste bemiddelingskosten! Helder en goedkoop.

Uw hypotheek en verzekering altijd goedkoper afsluiten doordat wij de provisie uit de producten halen!

Wij bieden u extra voordeel door de hypotheek afsluitkosten tijdelijk sterk te verlagen.

U bespaart via ons direct 1% afsluitkosten van het hypotheekbedrag, doordat wij alle hypotheken aanbieden zonder afsluitprovisie. En daarnaast ontvangt u vaak extra rentekortingen en verlaagde premies.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.