Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Hypotheekmarkt de helft van 2006

woensdag, 7 maart 2012

De omvang van de hypotheekmarkt is in 2011 wederom afgenomen, zowel gemeten in hypotheekomzet als in aantal verkochte hypotheken. Sinds het hoogtepunt in 2006 is zowel de omzet als het aantal verkochte hypotheken meer dan gehalveerd. Dat blijkt uit de IG&H Hypotheekmarktupdate.

De daling in het aantal verkochte hypotheken komt voornamelijk door de daling van het aantal verkochte woningen. Ook het aantal oversluitingen van hypotheken daalde.

Er is momenteel geen enkel zicht op herstel van de hypotheekmarkt. De situatie verslechtert alleen maar verder. Het vierde kwartaal 2011 kende minder verkochte woningen, een lager aantal verkochte hypotheken en een lagere gemiddelde hypotheeksom.

De economische crisis, het lage consumentenvertrouwen en de proefballonnetjes over de woningmarkt voorspellen een somber 2012 voor de hypotheekmarkt.

Op basis van deze feiten verwacht IG&H voor 2012 een verdere krimp van de hypotheekomzet en het aantal verkochte hypotheken naar 53 miljard euro en 230 duizend verkochte hypotheken.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.