Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Stuurslot in de auto weer modern en nuttig

dinsdag, 28 februari 2012

Centraal Beheer Achmea raadt autobezitters voorlopig aan naast een volgsysteem ook een mechanisch slot als een stuurslot te gebruiken. Het preventieve advies volgt op recente berichtgeving dat dure auto's sinds augustus vaker worden gestolen, ondanks dat ze zijn uitgerust met een voertuigvolgsysteem.

Dieven gebruiken vaker zenders die het volgsysteem verstoren om uit handen van de politie te blijven.

Sinds augustus ziet Centraal Beheer, marktleider bij autoverzekeringen, een significante stijging van deze diefstallen. Het gaat daarbij volgens de verzekeraar om enkele tientallen auto's per jaar. Naast dure wagens als Mercedessen en sportwagens, betreft de diefstal vooral jong gebruikte auto's als Volkswagen Golf en BMW's van de series 1, 3 en 5.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is het probleem tot nog toe beheersbaar: "80% tot 85% van de gestolen auto's die met een volgsysteem zijn uitgerust wordt teruggevonden", aldus een woordvoerder.

Van alle gestolen dure wagens samen komt ongeveer 40% weer bij de rechtmatige eigenaar terug.

Je kiest zelf wat je verzekert bij de autoverzekering van Centraal Beheer.

Bij verzekerde schade wordt je snel en deskundig geholpen. Al 690.000 mensen kozen deze autoverzekering. Centraal Beheer vergoedt drie jaar lang de aanschafprijs (voor auto’s tot € 50.000), je kiest zelf je eigen risico. De autoverzekering van Centraal Beheer kreeg de 1e plek klanttevredenheidsonderzoek Verbond van Verzekeraars.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.