Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Aegon reisverzekering beste volgens Consumentenbond

dinsdag, 7 februari 2012

De doorlopende reisverzekering van AEGON, de Vakantie-Jaarverzekering, komt in de Consumentengids van februari als beste uit de test van de Consumentenbond.

Deze verzekering is onderdeel van het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket, dat al vaker hoge ogen heeft gegooid in verschillende onderzoeken.

De Consumentenbond heeft de AEGON Vakantie-jaarverzekering met een 8,1 beoordeeld. De reisverzekering van AEGON mag dan niet de goedkoopste zijn, maar biedt de meest uitgebreide dekking voor een onbezorgde vakantie.

De Consumentenbond geeft in haar onderzoek naar reisverzekeringen aan dat er enorme verschillen in voorwaarden en prijs zijn tussen de aanbieders. Circa 40 verschillende doorlopende reisverzekeringen werden met elkaar vergeleken.

De reisverzekering van AEGON wordt genoemd als de verzekering met de meest uitgebreide Europa- en Werelddekking.

Zo heeft de AEGON reisverzekering, als enige, altijd standaard een annuleringsdekking in het pakket.

De dekking van de AEGON Vakantie-Jaarverzekering is zeer volledig en biedt standaard een annuleringsverzekering. Uniek is bijvoorbeeld de dekking ten aanzien van het annuleren vanwege onverwachte bijzondere omstandigheden. AEGON gaat er vanuit dat alleen de klant kan beslissen over wat voor hem een bijzondere omstandigheid is waardoor een vakantie geannuleerd moet worden. Er volgt alleen een toetsing waarbij wordt beoordeeld of de omstandigheid onvoorzien en onverwacht is en er geen sprake is van oneigenlijk gebruik of opzet.

De reisverzekering is onderdeel van het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket en kan zowel los, als in combinatie met andere verzekeringen gesloten worden.

Al eerder zijn de inboedelverzekering en woonhuisverzekering van het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket als beste verzekeringen getest door de Consumentenbond.

Dekking AEGON Vakantie-Jaarverzekering op hoofdlijnen

* Zeer uitgebreide dekking met als uitgangspunt: alles is gedekt, tenzij expliciet uitgesloten.
* Standaard annuleringsdekking.
* Standaard werelddekking.
* Standaard winter- en onderwatersport.
* Standaard reisduur van 90 dagen.
* Weekendjes weg/korte vakanties met je eigen boot, caravan of naar je eigen vakantiewoning zijn ook gedekt.
* Studerende, uitwonende kinderen zijn meeverzekerd (geen leeftijdsbeperking)

Als u uw reisverzekering combineert met de inboedelverzekering in het AEGON Woon- & VrijeTijdpakket, dan ontvangt u zelfs 40% premiekorting op uw reisverzekering.

Wilt u de reisverzekering van Aegon afsluiten? Neem dan contact met ons op.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.