Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Spaarrekeningen worden massaal leeggehaald

dinsdag, 31 januari 2012

Honderdduizenden Nederlanders hebben hun spaargeld aangesproken om hun levensstandaard op peil te houden. Dit blijkt uit een enquête van Friesland Bank onder een representatieve groep van duizend Nederlanders, zo meldde de Volkskrant vorige week.

Ongeveer een miljoen huishoudens 'ontsparen' op dit moment, wat betekent dat ze meer van hun spaarrekening afhalen dan erop zetten.

In ongeveer 400.000 situaties zou het opnemen van spaargeld van de spaarrekening bittere noodzaak zijn, omdat deze rekeninghouders niet meer van hun inkomen kunnen rondkomen.

"Het meest opvallende is dat onder hen verrassend veel mensen zitten in de categorie hoog opgeleiden met inkomens boven de 40.000 per jaar", zegt woordvoerder Tessel Horsman van Friesland Bank. Zij hebben in het verleden ook kunnen sparen in tegenstelling tot veel mensen die een minimuminkomen hebben.

Uit die enquête blijkt verder dat van de zeven miljoen Nederlandse huishoudens er ruim vier miljoen een spaarrekening hebben. (bron: Volkskrant, 27-1-2012, pag. 2)

bekijk de online spaarrekeningen van:

OHRA internet sparen
WU Bank SpaarOnline Rekening
Moneyou spaarrekening
ASN Bank spaarrekening
Aegon E-rekening
Argenta Internetsparen

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.