Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Goed verzekerd op wintersport

dinsdag, 31 januari 2012

Van alle Nederlanders die op wintersport gaan, heeft 51% geen wintersportdekking bij de reisverzekering afgesloten.

Dit betreft dan al snel een groep van een half miljoen mensen. Het merendeel van deze mensen gaat er –meestal ten onrechte- van uit dat de kosten die je bv maakt voor een helikoptervlucht vanaf de piste wel door de zorgverzekering worden gedekt.

Dit is echter niet het geval; na de vakantie komt dan nog de rekening die al snel in de duizenden euro’s kan lopen. En ook het aantal gipsvluchten neemt fors toe; in 2011 kwamen ± 1500 mensen terug met het vliegtuig.

Wintersport is niet zonder gevaren; sluit daarom altijd een reisverzekering met wintersportdekking af als je de lange latten onder bindt. Bijvoorbeeld de ANWB reisverzekering met wintersportdekking(bron: ANWB)

Voor veel sporten zoals bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen of waterskiën, heb je een aanvullende verzekering op je reisverzekering nodig.

Bekijk de diverse wintersportreisverzekeringen via de 'doe-het-zelf' website Simpelverzekeren.nl

Pas ook op met apres-ski

Voor de apres-ski liefhebber is het belangrijk te weten dat alcoholgebruik in zeer beperkte mate is toegestaan in de sneeuw. Pas dus goed op als je aangeschoten toestand onderuit gaat. Ook de kans op bevriezingsverschijnselen of onderkoeling is verhoogd omdat mensen vaak denken het warmer te hebben met een borrel op, dit is uiteraard niet het geval. Dit zal ook consequenties hebben op een eventuele uitkering op de ongevallenverzekering.

Aanvullend verzekeren voor wintersport

Als je gaat skiën, kun je je voor de skivakantie aanvullend verzekeren voor:

• annulering,
• reisrechtsbijstand,
• autohulppakket,
• extra sportuitrusting, zoals je ski's, snowboard, skischoenen

Uitbreiden reisverzekering met wintersportdekking

Met een reisverzekering die is aangevuld met wintersportdekking ben je tijdens je skivakantie verzekerd voor medische kosten en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring. Deze aanvullende dekking is niet overbodig! De kosten voor bijvoorbeeld redding of transport per helikopter naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis in jouw skigebied, kunnen nog flink oplopen.

Kijk voor meer wintersportreisverzekeringen op Simpelverzekeren.nl

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.