Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Winterbanden? Korting op premie autoverzekering

donderdag, 26 januari 2012

Uit het Winterbandenonderzoek van het Verbond van Verzekeraars, waarvoor deze maand 500 consumenten zijn ondervraagd, blijkt dat ruim 40% van de consumenten vindt dat autobezitters met winterbanden korting moeten krijgen op hun autoverzekeringspremie.

De winterband bewijst zijn nut al bij temperaturen onder de zeven graden, dus niet alleen bij sneeuw of ijzel. De prestatie van de zomerband gaat bij een temperatuur van onder de zeven graden al flink achteruit. Door het minder elastische rubber van de zomerband heeft de bestuurder minder grip op de weg waardoor de remweg toeneemt.Ter vergelijking: zomerbanden hebben bij temperaturen onder de zeven graden een remweg van meer dan zestig meter; bij winterbanden is dat ‘maar’ dertig meter.

Op dit moment rijdt slechts 35% van de automobilisten op winterbanden, dus er valt nog veel winst te behalen. Maar als het winterse weer aanbreekt, is de run op winterbanden zo groot dat ze in een mum van tijd zijn uitverkocht of je betaalt de hoofdprijs.

Hoewel een enkele verzekeraar al premiekorting geeft bij het gebruik van winterbanden, ziet het Verbond de opgebouwde no-claimkorting als winterbandenvoordeel.

Bandenbundel van InShared geeft de klant met een autoverzekering recht op montage, opslag en waar nodig reparatie of vervanging van winterbanden.

Voor € 1,20 per maand kan de InShared-autoverzekeringsklant zich verzekeren van reparatie of vervanging van een band bij een lek of schade. Daarmee ontstaat direct het recht op de 'Bandenbundel'.

De bandenbundel bevat verder montage van banden voor € 60 ('Bandenwissel'), opslag van de banden voor € 25 ('Bandenhotel') en biedt 50% korting op aanschaf van winterbanden en een gratis winter- en zomerinspectie van auto en banden.

Met het oog op mogelijke schaarste van winterbanden door de forse winterse omstandigheden van vorig jara, heeft InShared een grote voorraad winterbanden voor de klanten met een InShared autoverzekering gereserveerd.

Klanten die hun autoverzekering bij InShared hebben afgesloten en die winterbanden aanschaffen, krijgen beloningspunten. Die punten bepalen de hoogte van de zogeheten jaarbeloning van InShared.

Surf eens naar Bandengids.nl en kijk hoe u veilig kunt rijden in de winter.

Het gebruik van winterbanden wordt door veel autoverzekeraars aanbevolen. Soms ontvangt u zelfs een korting bij de aanschaf van winterbanden als u een nieuwe autoverzekering afsluit.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.