Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Werelddekking reisverzekering handig bij cruisevakantie

donderdag, 19 januari 2012

Hieronder leest u nog enkele vragen en antwoorden, opgesteld door het Verbond van Verzekeraars, met betrekking tot schade en verzekeringen bij een cruisevakantie:

Wat kunnen de passagiers bij een cruisevakantie claimen?
Reizigers met letsel kunnen medische kosten van hun zorgverzekeraar vergoed krijgen. Kosten voor verlies of beschadiging van bagage kunnen worden geclaimd op de reisverzekering, het onderbreken/annuleren van de reis kan op de annuleringsverzekering worden geclaimd. Nu de reizigers weer in Nederland zijn, kunnen ze gewoon hun verzekeraars bellen voor instructies.

Is het mogelijk om de reder of kapitein aansprakelijk te stellen?
In theorie is dat mogelijk, maar in de praktijk is dit voor individuele consumenten lastig. Dat komt omdat er een aansprakelijkheidsdiscussie speelt tussen de reder, de kapitein en de verzekeraars van het schip. Bovendien gaat het om buitenlandse partijen in verschillende landen. Reizigers kunnen zich daarom beter richten tot hun eigen verzekeraar voor vergoeding van materiële schade.

Als je een cruise boekt, waar moet je dan aan denken?
Als je een cruise boekt, is het handig om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten, waarbij ook medische kosten (kosten die de Nederlandse zorgverzekering overstijgen) worden vergoed. Dan is de hulpverlening in het buitenland ook meteen gedekt, ook als je om een andere reden in de problemen komt (ziekte, ongeval). Een annuleringsverzekering kan ook van belang zijn. Bijvoorbeeld wanneer je door overlijden/ziekte van directe familie je reis niet kunt vervolgen. De terugreis naar huis wordt dan ook meteen geregeld en betaald.

Voor een paar euro per maand is elke reis die je maakt verzekerd. Snel en veilig online je reisverzekering afsluiten doe je hier bij de reisverzekeraar van jouw keuze.

Ga je vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende reisverzekering is dan ideaal. Bereken de premie en sluit de reisverzekering van jouw keuze direct af bij de verzekeraar. Meer tips: tips afsluiten reisverzekering.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.