Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Woningkoper kan kiezen uit 23 woningen

donderdag, 12 januari 2012

De NVM Krapte-indicator, een model dat aangeeft hoeveel keuzemogelijkheden een potentiële koper op de woningmarkt heeft, is in Nederland sinds de crisis flink opgelopen. Dit is het gevolg van zowel de terugloop in het aantal transacties als de toename van het aantal woningen dat te koop staat. Vooral het afgelopen kwartaal is het aanbod toegenomen.

De woningkoper heeft inmiddels de keuze uit meer dan 23 woningen. Een woningkoper die op zoek is naar een vrijstaande woning kan kiezen uit maar liefst 44 woningen.

Een consument die op zoek is naar een appartement heeft de keuze uit bijna 22 appartementen, voor de crisis waren er dat maar 6. Dit blijkt uit cijfers van de NVM over het 4e kwartaal.

De NVM ziet voor het komende jaar geen herstel van de woningmarkt. De onzekerheid voor de consument zal blijven voortduren, onder meer door de geplande bezuinigingen van het kabinet. De NVM verwacht dat het aantal transacties in 2012 met circa 5% zal afnemen. De prijsdaling zal eveneens ongeveer 5% bedragen.

Hebt u een hypotheek nodig voor uw nieuwe woning? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.