Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Goede wintersportverzekering afsluiten

dinsdag, 13 december 2011

Ook de afgelopen winter is er weer bagage beschadigd, zoekgeraakt of gestolen. Resiverzekeraar De Europeesche heeft een top 10 samengesteld van alle voorwerpen die tijdens de wintersportvakanties zijn geclaimd op de reisverzekering.

Top 10 schade wintersportvakantie seizoen 2009/2010

1 Ski's
2 Skikleding
3 Bril/zonnebril/lens
4 Skibril
5 Stokken
6 Snowboard
7 Mobiele telefoon
8 Skischoenen
9 Skihelm
10 Camera

Bereken vrijblijvend de lage premie van de Europeesche reisverzekering. Beste reisverzekeraar 2009 en 2010, 5 sterren volgens MoneyView.

Bril op nummer 1
De lijst wordt aangevoerd door de bril. Brillen en zonnebrillen worden tijdens de wintersport intensief gebruikt. Zo blijkt bijvoorbeeld uit eerder onderzoek* van de Europeesche dat 73% van de wintersporters een zonnebril meeneemt op de piste. Brillen blijken kwetsbare voorwerpen die bij een valpartij al snel beschadigen.

Toename claims in helmen
Er is een lichte toename te zien in het aantal geclaimde wintersporthelmen. In steeds meer landen is het dragen van een helm verplicht. Naast kinderen dragen nu ook steeds meer volwassenen een helm op de piste. De toename blijkt ook uit eerder onderzoek* van de Europeesche eind 2010, waaruit blijkt dat 26% van de wintersporters aangeeft een helm te dragen ten opzichte van 22% in 2009.

iPad en laptops nog niet in top 10
Ondanks de toenemende populariteit komen de iPad en laptop nog niet in de buurt van een plaats in de top 10. Deze items gaan niet mee de piste op, maar blijven vaak in het vakantieverblijf.

Meeste blessures aan knie en pols
Meer nog dan voor bagageschade worden tijdens de wintervakantie kosten voor blessures gedeclareerd op de reisverzekering. Tijdens de wintersportperiode betreft het vooral blessures aan knieën, polsen, benen en enkels. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

Skistokken het meest verloren in de lift
18% van de wintersporters heeft wel eens iets verloren in de lift.* Meestal zijn dat skistokken (10%). Het feit dat skistokken niet in de top 10 terugkomen, geeft echter aan dat de meeste wintersporters hun stokken ook weer terugvinden. Ook handschoenen/muts (8%), ski-/zonnebril (4%) laat men wel eens vallen uit de lift.*

Ben jij voldoende verzekerd op wintersport? Natuurlijk ga je er niet vanuit dat je bij het skiën of snowboarden een ongeluk krijgt. Toch is het goed om van te voren uit te zoeken of je in dat geval goed verzekerd bent.

Wat vergoedt uw zorgverzekering en wanneer heeft u een reisverzekering nodig?

De zorgverzekering vergoedt de kosten die medisch noodzakelijk zijn. Heb je bijvoorbeeld een been gebroken en wil je met een gipsvlucht terug naar Nederland? De gipsvlucht is niet medisch noodzakelijk en wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Een reisverzekering met de module Geneeskundige kosten vergoedt deze kosten wel.

Een zorgverzekering vergoedt de kosten conform Nederlandse tarieven. Ga je op wintersport naar bijvoorbeeld Zwitserland? De kosten van medische hulp zijn in Zwitserland veel hoger dan in Nederland. Dat bekent dat een deel van de kosten niet vergoed worden door de zorgverzekering.

Wil je dit financiële risico niet? Kies dan voor een reisverzekering met de module geneeskundige kosten.

Wanneer je naar een Nederlands ziekenhuis wilt worden overgeplaatst, vallen de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) niet onder uw zorgverzekering.

Let er dus goed op of je deze module hebt meeverzekerd en kom niet voor onaangename verrassingen te staan.

OHRA heeft in het basispakket van de OHRA Reisverzekering standaard wintersportdekking . Dit zit niet bij alle verzekeraars standaard in de basis. Kijk voordat je op wintersport gaat dus of je voldoende bent verzekerd.

Voor veel sporten zoals bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen of waterskiën, heb je een aanvullende verzekering op je reisverzekering nodig.

Aanvullend verzekeren voor wintersport

Als je gaat skiën, kun je je voor de skivakantie aanvullend verzekeren voor:

annulering,
reisrechtsbijstand,
autohulppakket,
extra sportuitrusting, zoals je ski's, snowboard, skischoenen

Uitbreiden reisverzekering met wintersportdekking

Met een reisverzekering die is aangevuld met wintersportdekking ben je tijdens je skivakantie verzekerd voor medische kosten en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring. Deze aanvullende dekking is niet overbodig! De kosten voor bijvoorbeeld redding of transport per helikopter naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis in jouw skigebied, kunnen nog flink oplopen.

Tegen een kleine meerprijs breid je de reisverzekering uit.(*Bron: Winteronderzoek Europeesche Verzekeringen 16 december 2010)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.