Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Spaarloongeld gaat naar spaarrekening

zaterdag, 26 november 2011

Nederlanders zullen hun binnenkort vrijkomende spaarloon nauwelijks uitgeven maar vooral sparen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg/Centerdata en de FFP op verzoek van de EO.

Zes op de tien Nederlanders spaart het geld uit het spaarloon, zo blijkt uit de peiling. Daarmee is sparen populairder dan vorig jaar, toen een deel van het spaarloon vrij kwam. Toen liet vijftig procent van de Nederlanders het op de bank staan.

Nederlanders besteden het spaarloon minder vaak aan consumptie. Vorig jaar werd nog zestien procent van het geld uitgegeven; nu elf procent. Zo is het percentage personen dat het geld wil besteden aan de woning flink gedaald, van achttien naar zeven procent. Ook is vrijwel niemand van plan het geld in een auto te steken, tegen vorig jaar zeven procent.

Een opvallend verschil met vorig jaar is dat het aantal mensen dat zegt nog niet te weten waaraan ze het spaarloon gaat besteden, is verdubbeld, waarschijnlijk vanwege de onzekere tijd.

Omdat de spaarloonregeling ophoudt kan iedereen per 1 januari over zijn spaarbedrag beschikken. In totaal gaat het om ca. 4 miljard euro.


bekijk de online spaarrekeningen van:

OHRA internet sparen
WU Bank SpaarOnline Rekening
Moneyou spaarrekening
ASN Bank spaarrekening
Aegon E-rekening
Argenta Internetsparen

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.