Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Dierenartsen: Huisdierverzekering is een must

donderdag, 21 juli 2011

Nederlandse dierenartsen willen dat huisdierbezitters veel meer dan nu het geval is een verzekering voor hun huisdier afsluiten. Volgens belangenvereniging KNMvD komt het in de praktijk regelmatig voor dat diereigenaren uit kostenoverwegingen onvrijwillig moeten besluiten om van behandeling van een ziek dier af te zien.

Indien de eigenaar echter is verzekerd via een huisdierenverzekering speelt de kostenlast een veel minder belangrijke rol.

Momenteel heeft 4 procent van de Nederlandse huisdierbezitters een huisdierenverzekering tegen ziektekosten van hun huisdier.


De KNMvD staat volledig achter deze aanbevelingen omdat het in het belang is van 'de kwaliteit en bereikbaarheid van de diergeneeskundige zorg en daarmee in het belang van de gezondheid en het welzijn van huisdieren'.

Hoewel de vergoedingen voor verkochte verzekeringen gering zijn en een marginaal onderdeel zijn van de inkomsten van de dierenarts is ruim een half jaar geleden door de KNMvD met de verzekeraars wel een discussie gestart over de wenselijkheid van beloning.

gerelateerde berichten:

Proteq huisdierenverzekering meest verkocht
Forse stijging aantallen huisdierenverzekering
OHRA koopt De Nationale huisdierenverzekering

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.