Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

ORV premie weer verder gedaald

dinsdag, 19 juli 2011

Uit het MoneyView Special Item over overlijdensrisicoverzekeringen blijkt dat de gemiddelde premies in vergelijking tot vorig jaar met 5 procent omlaag zijn gegaan. MoneyView: 'In de afgelopen negen jaar is de gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering gedaald met maar liefst 45 procent. Vooral de verschillen tussen de hoogste en de laagste premie lopen steeds verder op. De reden voor dat toenemende verschil is dat de duurdere aanbieders niet of nauwelijks tariefwijzigingen (verlagingen) doorvoeren.'

De premieverschillen tussen de duurdere en goedkopere aanbieders worden ondertussen alleen maar groter, waarbij geldt dat er dit jaar weer andere producten tot de goedkoopste behoren dan vorig jaar. Ondertussen neemt het aantal aanbieders op de markt wel lichtelijk af.

Overlijdensrisicoverzekeringen lijken de enige soort levensverzekering waar nog steeds groei in nieuwe contracten mogelijk is. Het aantal nieuwe verzekeringen nam in 2010 met meer dan 20 procent toe ten opzichte van 2009. De prijsoorlog die enige jaren geleden losbarstte, lijkt hieraan bij te dragen.

Voor de ProductRating 'Prijs' is gekeken naar producten zowel met als zonder provisie. Voor het vaststellen van de ProductRating 'Prijs' zijn in totaal 2.880 fictieve klantprofielen doorgerekend, voor de ProductRating 'Flexibiliteit' zijn bijna 30 productvoorwaarden tegen elkaar afgezet. In totaal zijn 49 producten beoordeeld.

De TAF risicoverzekering is de enige aanbieder in het Special Item die zowel op prijs als flexibiliteit de maximale score van 5 sterren behaalt.

Gratis premievergelijk risicoverzekeringen

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.